Konfirmation

Hvis du vil konfirmeres i foråret 2020, skal du følge en forberedelse, der begynder i september og slutter i april.

Du kan få en af dine forældre til at melde dig til med de sedler, som bliver omdelt i skolen. De skal sendes/afleveres til præsten.

Vi indleder med en introduktionsaften for forældre og konfirmander, hvor man også kan nå at tilmelde sig forberedelsen. Det finder typisk sted en hverdagsaften i august-september kl 19 i Våbensted præstegård.

Vi begynder ofte med en Opstarts-gudstjeneste i Våbensted kirke for konfirmanderne og deres familier samme aften som infomødet. Denne gudstjeneste afbrydes undervejs, hvor vi tager os tid til at forklare, hvorfor der sker , hvad der sker i løbet af gudstjenesten. Altså en håndholdt gudstjeneste - som forberedelse til konfirmandernes (og deres familiers) deltagelse i gudstjenestelivet.

Konfirmationsforberedelsen finder normalt sted, når man går i 7. klasse. For at blive konfirmeret, skal du først være døbt. Er du ikke døbt, når du begynder på forberedelsen, kan du blive døbt, inden du bliver konfirmeret. Du kan også sagtens melde dig til forberedelsen, selvom du ikke er sikker på, at du vil konfirmeres.

Selve konfirmationerne finder sted søndage kl 10.30:

(når datoerne er samme, er det hhv. kl 9 og 11)

2019: Slemminge kirke 5/5 og Våbensted kirke 12/5

2020: Engestofte kirke og Fjelde kirke 3/5

2021: Våbensted kirke 35/4 og Slemminge kirke 2/5

Principperne for datoer er følgende:

I Våbensted/Engestofte finder konfirmantion sted 3. søndag efter påske.

I Slemminge/Fjelde finder konfirmation sted 1. søndag i maj.

Fordelingen mellem kirkerne er som i ovenstående eksempler.